Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sztuka mięsa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szponder 1,50 kg
ziele angielskie
cebula
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz
sól
włoszczyzna 1 pęczek z kapustą

Przepis i sposób przygotowania na: Sztuka mięsa

Mięso umyć, podzielić na kawałki, zalać wrzącą wodą, posolić i gotować.
Gdy mięso jest na pół ugotowane, dodać warzywa, przyprawy, zrumienioną na płycie cebulę i dogotować.
Mięso ugotowane wyjąć, przestudzić, wyporcjować bez kości.
Rosół przecedzić i przygotować na nim sos.
Jarzyny z rosołu pokrajać i dodawać do sztuki mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 18.11.2011 23:25
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak