Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orzechowe ule

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 25 dkg
masło 0,5 łyżki
białko 1 szt
spirytus 150 ml
wafle tortowe
orzechy włoskie 25 mielone
karmel 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Orzechowe ule

Zagnieść wszystkie składniki i odstawić w chłodne miejsce na 1/2 h. Formować w foremce ule robiąc w środku dziurkę na nadzienie. Nadzienie\" karmel dokładnie połączyć z spirytusem. Nadziewać ule i na spód przykleić wykrojone kieliszkiem kółka z wafli tortowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 14.04.2013 20:47
Ule ali są bez miodu ,no i wymagają chłodu, zamiast pszczółek jest tam krem , zaraz ze dwa ule zjem....
Aneta41 22.11.2012 18:19
wyglądają super, ciekawe jak w środku wyglądaja:)
Teresa19 23.12.2011 21:45
ale fajne
SyMiki 22.08.2011 21:43
super
rzenia15 22.07.2011 10:36
wyglądają pięknie
RenataZ-et 21.07.2011 00:26
ale muszą być pyszne... mniaaaaam
Seba 07.05.2011 19:18
pycha
Robert10 20.03.2011 13:33
ale pomysłowe-fajne
marta0906 09.01.2011 12:59
Ciekawy przepis
matii6 06.01.2011 14:51
pycha ,uwielbiam ule
alaaa 19.10.2010 18:17
tym razem zrobiłam wersję bogatszą i ule posmarowałam polewą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak