Krupnik Eli z grzybami

Krupnik Eli z grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler korzeniowy średniej wielkości

    1/4 sztuki
  • grzyby suszone

    5 sztuk
  • koperek

    3 łyżki
  • Kucharek - uniwersalna

    1 łyżka
  • przyprawa do zup Kucharek

    do smaku
  • ziemniaki

  • liść laurowy

    1 szruka
  • cebula

    1 sztuka
  • ziele angielskie całe

    3 ziarenka
  • kasza jęczmienna

    20 perłowa
  • kości schabowe

    50 dag (z mięsem)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wrzucić do garnka kość schabową,namoczone w 1 szklance i pokrojone w paseczki grzyby(z wodą w której się moczyły),posiekaną cebulę,kucharek,ziele angielskie,liść laurowy,wlać jeszcze 5 szklanek zimnej wody i gotować 20 minut.Dodać kaszę,potarte na tarce z dużymi oczkami warzywa,ziemniaki pokrojone w kostkę,.Gotować 30 minut na małym ogniu,często mieszając.Jeśli zupa jest za gęsta,to dodać wody.Zupę doprawić pieprzem,maggi i przed podaniem posypać koperkiem.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MAR3STA

10.06.2012 20:07
pyszny krupnik

FAFIK

14.02.2011 12:57
Pyszna, smaczna zupka

Ewa104

01.01.2011 22:02
piękny i smakowicie wglśąda

ewelinapac

10.12.2010 22:32
wygląda smakowicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat