Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sztuczny marcepan

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 10 dkg
margaryna 5 dkg
woda 100 ml
cukier puder 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Sztuczny marcepan

Wodę i margarynę zagotować wsypać mąkę i energicznie mieszać aż zrobi się kulka, wystudzić. Do wystudzonej masy dodawać stopniowo cukier puder i olejek i zagniatać aż masa będzie plastyczna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 01.05.2013 08:43
ale numer, szok
misia53 09.12.2012 22:57
ala robi podróby ...no....no...
caralajna 12.07.2012 09:10
ciekawe, je się samo czy też co ciast jako dekorację można ulepić?
Krystyna32 30.05.2012 08:32
fajne
Allice 26.12.2011 18:17
fajny pomysł
ronald88 02.08.2011 09:06
super
ronald88 02.08.2011 09:06
super
Barbara40 10.05.2011 16:24
Fajny przepis, ciekawe czy mozna przechowywac np w lodowce i miec gotowca
eli_555 08.11.2010 23:00
Przyda się taki przepis
katarzyna124 03.11.2010 10:30
Też taki robiłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak