Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łódki z twarożkiem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 3
śmietany 18% 50 ml
twaróg 30 (pełnotłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Łódki z twarożkiem

Pomidory delikatnie naciąć, polać wrzątkiem, a następnie przelać zimną wodą. Obrać ze skóry, pokroić na ćwiartki i wydrążyć miąższ. Ułozyć na talerzu.

W szklanym naczyniu rozgnieść widelcem twaróg ze śmietaną oraz posiekanymi świeżymi ziołami: szczypiorkiem, koperkiem i bazylią. Przyprawić do smaku solą i mielonym czarnym pieprzem. Wymieszać i nałożyć po porcji twarożku do przygotowanych pomidorów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iiiiii 01.11.2012 08:53
pyszne
IlonaAlbertos 08.10.2011 01:08
Fajne łódeczki :)
Smakosz6 22.07.2011 20:04
robię podobne- ale z ogórków- w mojej księdze- łódeczki z ogórków
Misiek1 26.04.2011 10:54
super przekąska:)
iknkirke 27.03.2011 13:50
smaczne
Mysiunia 26.12.2010 18:37
fajna przekąska:)
banditka 06.09.2010 09:22
fajne :) aż chce się schrupać
cichor 01.09.2010 09:54
proste, niskokaloryczne i smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak