Krem chałwowy

Krem chałwowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 szkl
  • cukier wanilinowy

    1 szt
  • żółtka

    4 szt
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka czubata
  • masło

    25 dkg
  • chałwa

    25 waniliowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

0, 5 szkl mleka zagotować z cukrem waniliowym, w pozostałym mleku zmiksować żółtka z mąką i wlać do gotującego się mleka i ugotować budyń. Do gorącego budyniu wkruszyć chałwę i mieszać aż się rozpuści, ostudzić. Masło utrzeć i dodawać po łyżce zimnego budyniu z chałwą cały czas ucierając.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kate.500

09.04.2013 22:08
super pyszny

IZABELA29

26.01.2013 18:06
takiego kremu nie robiłam ,ciekawe jak smakuje w biszkopcie?

ben-ka

24.10.2012 09:06
krem z dodatkiem chałwy jest bardzo smaczny,kiedyś podobnym nadziewałam babeczki.

Aneta41

10.08.2012 00:21
rewelacja

Krystyna32

10.06.2012 13:50
super

halina17

10.01.2012 20:14
wypróbuję ten krem

Magdalena80

18.09.2011 21:22
rewelacyjny- chyba się skuszę :)

Renataj

26.08.2011 21:24
Uwielbiam chałwę i z pewnością wypróbuję przepis

berys18

09.08.2011 08:43
pyszności

romanrafal

08.08.2011 18:35
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat