Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sznycle faszerowane pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec 400 g
pieczarki 100 g
marchewka 1 szt
por 1 szt
śmietanka 150 ml
tymianek 1 łyzeczka
masło 3 łyzki
jajko 2 szt
mąka 2 łyzki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyzki
sól, pieprz
natka pietruszki 1 pokrojona

Przepis i sposób przygotowania na: sznycle faszerowane pieczarkami

Mieso pokroic na 8 cieniutkich sznycli,kazdy podzielic na pół i lekko rozgniesc.Warzywa i pieczarki oczyscic,posiekac i udusic na łyzce masla.Dodac przyprawy zielona pietruszke,smietanke,rozłozyc na połowie sznycli ,przykryc pozostałymi panierowac w mace,jajkach i bułce.Smazyc na reszcie masła po 5 minut z kazdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak