Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos sojowy 1 łyżka
ocet ryżowy 1 łyżeczka
cukier 1/2 płaskiej łyżeczki
sól do smaku
papryczka chili 1 szt
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
trawa cytrynowa 1 (z zalewy)
kotlety schabowe 4 (bez kości)

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe Eli

Pozostałe składniki:

olej do smażenia

Panierka:
2 jajka
4 łyżki bułki tartej
4 łyżki posiekanych orzechów włoskich

Trawę cytrynową i papryczkę chili drobno posiekać,dodać resztę składników marynaty i rozetrzeć.Kotlety potłuc tłuczkiem do mięsa,posmarować marynatą i włożyć do lodówki na godzinę.Wyjąć kotlety z lodówki,oczyścić z marynaty,maczać w roztrzepanych jajkach i obtaczać w bułce tartej wymieszanej z orzechami.Usmażyć na rozgrzanym oleju.Smacznego!

Ja podałam schabowe z ziemniakami i surówką z pora (przepis w mojej galerii).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak