Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kolorowe ragout

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kromki pieczywa tostowego 4
jaja 4
zielona papryka (świeża) 3
żółta papryka (świeża) 3
średnie pomidory 4
średnie cebule 2
olej 15 ml
ziarenka sezamu 15 ml
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kolorowe ragout

Jajka ugotować na twardo. Zalać na chwilę zimną wodą i przestudzić. Obrac i pokroić na cząstki. Cebulę umyć, obrać i pokrić w kostkę. strąki papryki oczyścić, opłukać i pokroić w cienkie paski. Pomidory umyć i podzielić na ćwiartki. Usunąć z nich gniazda nasienne, miąższ pokroić na mniejsze cząstki. Rozgrzać olej na patelni, podsmażyc cebulę i paprykę. Dodać ketchup i dusić warzywa przez około 7 min. Dodać cząstki pomidora, posolić, dodac pieprzu. Dodać jaja i posypać gotowe Ragout zirenkami sezamu. Udekorować bazylią. Podawać z tostami

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak