piers curry

piers curry

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    4
  • kukurydza konserwowa

    1
  • cebula biała

  • czosnek

  • papryka czerwona

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety pokroic w drobne kosteczki. wymieszac z olejem tyle zeby był mokry a nie zeby w nim pływał i dodac łyżeczke curry i łyżeczke papryki i troche soli. Wymieszac dokldnie zeby nie bylo grudek. Jesli mamy wiecej kurczaka dajemu wiecej przypraw tak by po wymieszaniu kurczak był w przyprawie - zółty. W tym samym czasie na malym ogniu dusimy cebule pokrojoną w prązki i czosnek w kosteczke. Nastepnie gdy cebyla bedzie złota dodajemy kurczaka.Kurczak musi postac w przyprawie ok 10 minut. Dodajemy kurczaka na patelnie gdy juz nie bedzie surowy dajemy papryke pokrojona drobno. Dusząc kurczaka nastawiamy ryz na ok 10 minut. Gdy kurczak sie usmazy dodajemu ryz na patelnie smazymy ok 5-8 min. Na koncu tuz przed podaniem wsypujemy kukurydze i ewentualnie kiełki. Potrawa wysmienicie smakuje z piwem :).

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Emilia21

07.02.2012 13:59
mmm

Emilia21

07.02.2012 13:59
mmm

Iwusia

12.03.2011 23:07
bardzo fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat