Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piers curry

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 4
kukurydza konserwowa 1
cebula biała
czosnek
papryka czerwona 2

Przepis i sposób przygotowania na: piers curry

Filety pokroic w drobne kosteczki. wymieszac z olejem tyle zeby był mokry a nie zeby w nim pływał i dodac łyżeczke curry i łyżeczke papryki i troche soli. Wymieszac dokldnie zeby nie bylo grudek. Jesli mamy wiecej kurczaka dajemu wiecej przypraw tak by po wymieszaniu kurczak był w przyprawie - zółty. W tym samym czasie na malym ogniu dusimy cebule pokrojoną w prązki i czosnek w kosteczke. Nastepnie gdy cebyla bedzie złota dodajemy kurczaka.Kurczak musi postac w przyprawie ok 10 minut. Dodajemy kurczaka na patelnie gdy juz nie bedzie surowy dajemy papryke pokrojona drobno. Dusząc kurczaka nastawiamy ryz na ok 10 minut. Gdy kurczak sie usmazy dodajemu ryz na patelnie smazymy ok 5-8 min. Na koncu tuz przed podaniem wsypujemy kukurydze i ewentualnie kiełki. Potrawa wysmienicie smakuje z piwem :).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia21 07.02.2012 13:59
mmm
Emilia21 07.02.2012 13:59
mmm
Iwusia 12.03.2011 23:07
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak