Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos koperkowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

koper siekany 3-4 łyżki
mleko 250 ml
mąka 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sos koperkowy

Mąkę przesiać, wymieszać z kilkoma łyżkami zimnego mleka. Pozostałe mleko zagotować, do wrzątku wlać, mieszając trzepaczką mąkę rozprowadzoną mlekiem. Zagotować, dodać posiekany koperek, przyprawić do smaku solą. Podawać do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 06.02.2014 09:42
pyszny sos,
Iwusia 16.06.2013 23:27
mój ulubiony sosik
Aneta41 25.11.2012 11:15
pyszny - idealny do królika
Angelika10 17.06.2012 21:51
Pyszny
Iwona51
Iwona51 04.08.2011 10:58
smaczny jest taki sosik
Rybciia 29.05.2011 22:37
uwielbiam;)
Margo1 27.12.2010 10:28
pyszny lubię taki
Monika193
Monika193 13.09.2010 10:56
mój ulubiony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak