Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały zmielone 25 dkg
cukier 25 dkg
pomarańcze 2 szt
cytryna 1 szt
sok pomarańczowy 1 łyżka
woda 1 łyżka
cukier puder 15 dkg
rum 1/2 kieliszka
andrut

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik

Skórkę z owoców cienko skroić i bardzo drobno usiekać. Następnie utrzeć ją z cukrem, sokiem z pomarańczy i cytryny, migdałami oraz rumem. Posmarować masą 3 andruty i złożyć. Czwartym przykryć je. Przygotować lukier z cukru pudru, z jednej łyżki soku pomarańczowego i łyżki wody. Oblać tort lukrem pomarańczowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak