Galareta wieprzowa

Galareta wieprzowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • nóżki wieprzowe

    1 kg
  • cebula

    2 szt
  • włoszczyzna

    30 dag
  • liść laurowy

    1 szt
  • ziele angielskie

    5 szt
  • czosnek ząbki

    2 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz czarny ziarnisty

    10 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczone nóżki wieprzowe włożyć do wrzącej, osolonej wody i gotować pod przykryciem na wolnym ogniu około 1,5godziny, dodać warzywa i przyprawy i ugotować do miękkości. Rosół rozlać do małych pojemniczków, wystudzić.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

sara1

28.10.2012 12:00
apetycznie wygląda

Iwusia

19.03.2012 23:21
smakowicie wygląda

Iwona51

29.11.2011 09:57
super

justyna111

29.09.2010 16:51
fajna

pipi765

29.09.2010 16:21
smakowite

Lidia11

29.09.2010 14:17
nie dla mnie :-(

marzencia2007

29.09.2010 13:14
swietna :)

Monika193

21.09.2010 18:13
uwielbiam taką

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat