Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wieprzowa z grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 0,5 kg
cebula biała 2 szt
smalec 1 łyżka
śmietana 150 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 2 łyżki
borowiki 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wieprzowa z grzybami

Mięso lekko obrumienić na smalcu, włożyć do rondla, dodać pozostały tłuszcz, pokrojoną w kostkę cebulę i umyte i drobno poszatkowane grzyby, oprószyć solą i pieprzem, dusić pod przykryciem na wolnym ogniu. Do miękkiego mięsa dodać śmietanę, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Mięso pokroić, wyłożyć na półmisek, obłożyć grzybami, polać sosem, obsypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 28.04.2012 17:04
super
Mirka-Ludomila 25.03.2011 08:02
pyszności
Monika193
Monika193 21.09.2010 18:14
mniam, grzybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak