Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pita z gyrosem i warzywami.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

opakowania przyprawy kebab-gyros 1/2 opk
ogórki kiszone 2 szt
papryki czerwonej 1/2 szt
papryki żółtej 1/2 szt
pomidorków koktajlowych 20 szt
majonezu 1 łyżka
natki pietruszki 1 garść
pieprz i ew.sól do smaku
pita 5 szt
indyk 40 dag
ser ricotta 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pita z gyrosem i warzywami.

Mięso opłukać, osuszyć, wsypać przyprawę gyros, dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki.
Papryki,pomidorki opłukać.Papryki i ogórki kiszone pokroić w cienkie paseczki,pomidorki przekroić na połówki.
Ser ricotta zmiksować z majonezem,wsypać natkę i doprawić.
Mięso usmażyć na małej ilości oleju.
Placki pita przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Do gorących placków nakładać na zmianę mięso i warzywa, pomiędzy warstwy nakładać sos.Jeść gorące.Nawet dzieci chętnie zjedzą taki posiłek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 19.02.2013 06:29
smacznie wygląda;)
maciek7 19.12.2011 19:24
pycha
ZEWA 07.06.2011 14:14
oj Ewcia, Ewcia, same pyszności
eli_555 04.12.2010 21:52
pysznie wygląda
Mati13 17.09.2010 13:02
fajne:)
misia53 06.09.2010 23:42
Dawaj ta pita
cukiereczek 01.09.2010 08:11
Pita lubimy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak