smażony szpinak

smażony szpinak

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak świeży

    1 kg
  • smalec

    3-4 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • śmietana

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinka wypłukac i osaczyc. Czosnek przecisnąc przez praskę i wymieszac z solą. Na patelni rozgrzac smalec i smarzc szpinak (mozna porcjami) przez kilka minut. Do całego szpinaku dodac czosnek i jeszcze troche podsmażyc. Dodac śmietane i wymieszac.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

alaaa

05.12.2011 20:07
smalec wolę zastąpić masłem,,

jasiek

10.02.2011 19:26
robię podobnie

berys18

26.01.2011 07:25
super przepis, tylko czy może być mrożony zamiast świeżego?

iwona332

15.09.2010 21:52
super

Ewa98

10.09.2010 22:34
pychota !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat