ptasie mleczko

ptasie mleczko

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    2 szklanki
  • biszkopty okrągłe

    1 paczka
  • bita śmietana

    2 sztuki
  • galaretka

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopty wyłożyć na spód tortownicy lub małej blaszki. Pierwszą galaretkę rozpuścić w szklance wody i odstawić do wystudzenia. . Do miski wlać 1 szklankę mleka, wsypać bitą śmietanę i całość ubić. Jak galaretka zacznie tężeć zmiksować z ubitą śmietaną. Masę wlać na biszkopty. Trzeba to zrobić powoli i ostrożnie, żeby biszkopty nie podpłynęły do góry. Wstawić do lodówki do stężenia.
Jak pierwsza warstwa stężeje można na nią wylać drugą przygotowaną w ten sam sposób z kolejnej galaretki.
Trzecia warstwa: Ostatnią galaretkę sporządzić według przepisu na opakowaniu. Wylać na pozostałe dwie warstwy i całość schłodzić.
Deser należy przechowywać w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Monika58

14.09.2012 09:58
wygląda bajejcznie

kielcok1

24.12.2011 12:35
mniam

gosia561

12.09.2011 00:28
uwielbiam ptasie mleczko

Smakosz6

19.05.2011 09:52
mmmmmmm

jasiek

17.05.2011 11:14
MMM PYSZNOŚCI

bursztynek

21.02.2011 23:36
kolorowa tęcza, ładnie wygląda

DagmaraKwiatuszkowa

26.01.2011 23:25
fajnie wygląda

jolaxa

25.12.2010 11:23
super

m1monika

22.12.2010 10:08
mniam mniam :-)

hastalavista

21.12.2010 18:45
wygląda rewelacyjnie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat