Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki Domowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flaczki 80 dag
włoszczyzna 15 da
cebula 3 dag
margaryna 3 dag
Majeranek suszony Prymat
pieprz
Gałka muszkatołowa cała Prymat
mąka 3 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki Domowe

Flaczki zalać wrzącą wodą i zagotować następnie odcedzić. Cebule pokroić w prążki i dodać do flaczków, ponownie zalać wrzącą wodą i zagotować. Włoszczyznę pokroić w paseczki i ugotować w osobnym garnku. Gdy flaczki zmiękną pokroić je w cienkie paski i połączyć z jarzynami. Roztopić margarynę dodać mąkę i szybko zasmażyć. Dodawać 1/4 L wody i trochę zimnego wywaru cały czas mieszając do momentu powstania jednolitej masy. Zagotować wywar i połączyć go z 1/4 L gorącego wywary po flaczkach. Tak przygotowany wywar dodać do warzyw i flaczek. Następnie przyprawić majerankiem , pieprzem oraz gałką muszkatołową .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 27.09.2010 06:31
specjalnie dla rodziców

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak