Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos miętowy wg Buni II :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1/2 szklanki
mięta 2 szklanki (umytej i posiekanej be
miód 2 łyżki
ocet jabłkowy 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos miętowy wg Buni II :

Z kuchni angielskiej. Moja wersja .
Zagotować wodę , ocet, miód , sól i pieprz. Wrzucić posiekaną miętę .Zagotować . Dokładnie zmiksować. Włożyć do bardzo małych słoiczków i pasteryzować 10 minut.

Piszę ,żeby włożyć do małych słoiczków ponieważ używam go mało na jeden raz .Jeśli jednak ktoś lubi jadać go tak jak robią to Anglicy to można zaprawiać większe ilości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

FAFIK 01.02.2011 06:45
A to ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak