Sardynki z piri-piri :

Sardynki z piri-piri :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 puszka sardynek w sosie pomidorowym ( ja kupuję portugalskie jak dostanę są moim zdaniem najlepsze )

  • 1/2 pomidora średniej wielkości ( usunąć pestki ),1 łyżka pokrojonej drobno czerwonej papryki

  • olej z pestek winogron

    1/2 szklanki
  • przyprawa piri-piri

    1 płaska łyżeczka
  • oliwki nadziewane papryką

    6 szt. (pokrojone w plasterki)
  • ogórek

    2 łyżki (pokrojonego w paseczki)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sardynki wyjąć z puszki. Sos w którym były zlać do miseczki , dodać olej i piri-piri .Wymieszać warzywa z sosem .Ułożyć sardynki w miseczce na warstwie sosu i polać resztą . Zostawić w lodówce na 30 minut.
Smaczne- ostre- bardzo mi odpowiada . Zwykła sardynka z puszki a zupełnie inaczej smakuje .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Juleczka20

02.10.2011 13:56
wyśmienite

Goya

14.01.2011 15:42
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat