Rurki nadziewane mięsem gotowanym (Canneloni)

Rurki nadziewane mięsem gotowanym (Canneloni)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso cielęce bez kości

    500 gram
  • czosnek

    4 ząbki
  • Pomidory krojone z puszki

    2 puszki
  • ser mozarella

    30 dag
  • kostka rosołowa

    1 kostka
  • cannelloni

    1 opakowanie
  • cebula czerwona

    1 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłukać, następnie gotujemy wraz z kostką rosołową, zielem angielskim i liściem laurowym. W między czasie siekamy cebulę w drobną kostkę i smażymy na patelni (na wolnym ogniu), aż będzie miękka.
Po ugotowaniu, mielimy mięso i dodajemy cebulę.

sos:
W rondelku rozgrzewamy oliwę z oliwek, wrzucamy obrane ząbki czosnku. Jak się zarumienią wrzucamy pomidory z puszki. Miksujemy blenderem i dodajemy sól, pieprz, bazylię - do smaku. Zostawiamy na wolnym ogniu ok 10 - 15 minut co jakiś czas mieszając.

Nieugotowane rurki nadziewamy mięsem. Układamy w naczyniu żaroodpornym zalewamy sosem. Dusimy pod przykryciem w piekarniku 10 - 15 minut w 180 stopniach.
Jak rurki zmiękną posypujemy startym żółtym serem i wkładamy do piekarnika - tym razem bez przykrycia. Gdy ser się delikatnie przypiecze jest gotowe.

SMACZNEGO!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Andysz

19.02.2013 06:34
super;]

ulaaa

08.02.2013 23:50
pychota

kriso

09.06.2011 15:05
fajny przepis

marcia71

29.01.2011 19:39
mniam

marcia71

29.01.2011 19:39
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat