Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rurki nadziewane mięsem gotowanym (Canneloni)

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso cielęce bez kości 500 gram
czosnek 4 ząbki
pomidory krojone z puszki 2 puszki
ser mozarella 30 dag
kostka rosołowa 1 kostka
cannelloni 1 opakowanie
cebula czerwona 1 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Rurki nadziewane mięsem gotowanym (Canneloni)

Mięso opłukać, następnie gotujemy wraz z kostką rosołową, zielem angielskim i liściem laurowym. W między czasie siekamy cebulę w drobną kostkę i smażymy na patelni (na wolnym ogniu), aż będzie miękka.
Po ugotowaniu, mielimy mięso i dodajemy cebulę.

sos:
W rondelku rozgrzewamy oliwę z oliwek, wrzucamy obrane ząbki czosnku. Jak się zarumienią wrzucamy pomidory z puszki. Miksujemy blenderem i dodajemy sól, pieprz, bazylię - do smaku. Zostawiamy na wolnym ogniu ok 10 - 15 minut co jakiś czas mieszając.

Nieugotowane rurki nadziewamy mięsem. Układamy w naczyniu żaroodpornym zalewamy sosem. Dusimy pod przykryciem w piekarniku 10 - 15 minut w 180 stopniach.
Jak rurki zmiękną posypujemy startym żółtym serem i wkładamy do piekarnika - tym razem bez przykrycia. Gdy ser się delikatnie przypiecze jest gotowe.

SMACZNEGO!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 19.02.2013 06:34
super;]
ulaaa 08.02.2013 23:50
pychota
kriso 09.06.2011 15:05
fajny przepis
marcia71 29.01.2011 19:39
mniam
marcia71 29.01.2011 19:39
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak