Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z suszonymi grzybami i śliwkami suszonymi :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 łyżki sosu sojowego,1 łyżeczka mielonego pieprzu,2 łyżeczki mielonej papryki,3 liście laurowe
ziele angielskie
bulion wieprzowy 1 kostka
wieprzowina 60 dag (chuda, z szynki)
śliwki suszone 10 szt.
grzyby suszone 10 szt. (tylko kapelusze)
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z suszonymi grzybami i śliwkami suszonymi :

Aromatyczny gulasz wieprzowy z suszonymi grzybami .Dodatek suszonych śliwek nadaje takiego lekko dymnego smaku .
Mięso pokroić w grubą kostkę .Zrobić pastę z oleju, sosu sojowego, pieprzu, papryki , mini kostki czosnkowej , szczypty soli . Pastę wetrzeć w mięso i zostawić na 15 minut . Mięso obsmażyć na rumiano ( nie dodając już tłuszczu do smażenia – to co jest w paście zupełnie wystarczy ). Przełożyć do rondla .Dodać pokrojoną w piórka cebulę , ziele angielskie, liście laurowe kostkę mięsną . Śliwki i grzyby pokroić w paseczki i dodać do mięsa . Zalać 3 szklankami wody .Dusić aż mięso będzie miękkie ., a sos odparuje do odpowiedniej gęstości. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 19.02.2013 06:33
pyszny;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak