Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż po chińsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 3 torebki
sól
sos chiński 1 słoik
filet z piersi kurczaka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż po chińsku

Ryż w torebkach ugotować na sypko.
Mięso pokroić w paseczki, podsmażyć na tłuszczu na wolnym ogniu.
Do mięsa dodać sos chiński, mieszankę dusić na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Ryż wyłożyć na talerze, polać sosem chińskim, podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak