Sposób przygotowania
Cukier waniliowy z mąką, odrobiną zimnego mleka i żółtkami roztrzepać. Resztę mleka zagotować z cukrem i połączyć z przygotowana masą z żółtek i mąki. Chwilę gotować ciągle mieszając. Masło utrzeć dodając po łyżce zimnego kremu, ucierać tak długo aż skończy się krem. Masę podzielic na dwie części. Do jednej dodać zmielone orzechy, rodzynki, sok z cytryny i pokrojoną stężoną galaretkę. Do drugiej dodać kakao i pokrojoną czekoladę. Wyłożyć warstwami na blachę na przygotowany biszkopt z 4 jaj.
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
zeppos
Krzysztof42
stokrotka
malaczarna23
Bart
Robert10
KasiaK90
Ania67
Juleczka20
Juleczka20
Konto zablokowane
Ela15
olkaaa
Jodaj
malcik111
jerry1
ajres
ajres
Magda60