Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół Domowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja z kurczaka 1 szt
włoszczyzna 20 dag
woda 1 3/4 l
cebula biała 5 dag
pieprz
sól
zielona pietruszka
kostka rosołowa 1 sztk.

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół Domowy

Nie ma jak Domowy Rosołek na Niedziele a więc do dzieła!
Do wrzącej i osolonej wody dodajemy porcję z kurczaka. Włoszczyznę wrzucić do gotującej się wody z kurczakiem oraz 1 kostkę rosołową z drobiu. Cebule zarumienić na małym ogniu i wrzucić do wywaru. Gdy porcja z kurczaka jest miękka wyciągnąć. Rosół przecedzić przez sitko i ponownie zagotować. Na samym końcu dodajemy pietruszki do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 17.02.2011 15:54
rosołek to podstawa
Roman5 26.09.2010 19:02
zapowiada się smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak