Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron domowej roboty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 40 dag
jajko 2 jajka
woda 6 łyżek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron domowej roboty

Nie ma nic smaczniejszego jak makaron domowej roboty. Więc zaczynamy!!!!
. Na początek mąkę przesiewamy na stolnice, dodajemy jaja szczyptę soli i wrzątek wody (aby ciasto się lepiej kleiło) Zagniatamy ciasto i następnie je wałkujemy(przy tym troszeczkę posypujemy mąką- ułatwia to wałkowanie) tak aby nie porobić dziur i nie było zbyt cienkie. Zostawiamy ciasto to wyschnięcia (polecam pilnować aby nie wyschło ). Makaron posypujemy trochę mąką i kroimy w drobne paseczki , które kolejno przepuszczamy przez maszynkę.


Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 23.02.2011 18:33
no itak robić
bietka 16.02.2011 10:39
to prawda swój makaron najlepszy:)
Roman5 26.09.2010 19:03
nie ma to jak domowej roboty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak