Jak Mozambik skrzyżowałam z Cyprem :

Jak Mozambik skrzyżowałam z Cyprem :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    0,5 szt.
  • masło

    4 łyżki
  • pestki dyni

    4 łyżki
  • koperek

    4 łyżki
  • przyprawa piri-piri

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Papryczki piri- piri pochodzą z Mozambiku , kalafior z Cypru - wylądowały w moim garnku.
Oczyścić kalafior i podzielić na różyczki . Zalać osoloną wodą i ugotować do miękkości.
Wrzucić na suchą patelnię pestki dyni i zrumienić mieszając . Dodać masło i przyprawę piri- piri . Smażyć przez moment -mieszając .
Odcedzony kalafior polać masłem z piri-piri i pestkami dyni .Posypać koperkiem .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wedith1

26.09.2010 08:13
Nazwa - rewelacja! Kalafior - super! :)

buksiak12

22.09.2010 14:35
fajnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat