Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bunia robi panna cottę :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko kokosowe 1 szkl.
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
cukier 3 łyżeczki
maliny świeże 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Bunia robi panna cottę :

Klasyczny włoski deser podawany jest w wielu smakach. W oryginale baza to śmietanka . U mnie bazą jest mleko kokosowe .
Namoczyć żelatynę w wodzie . Zagotować mleko kokosowe z cukrem .Rozpuścić w nim żelatynę . Przelać do 2 małych okrągłych miseczek .Ostudzić i wstawić do lodówki.
Odłożyć kilka malin do dekoracji . Resztę pognieść i rozgotować na papkę ( jeśli maliny są kwaśne to dosłodzić ) - przetrzeć przez sito.
Zastygnięte mleczko kokosowe wyjąć z miseczek , ułożyć dnem do góry, polać sosem malinowym. Dekorować pozostałymi malinami i listkami mięty .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 24.07.2012 08:46
smakowita
kochanyptysiu 28.08.2011 14:20
rewelacja
Aleksandra45 13.12.2010 10:17
panna cotta jest pyszna
banditka 13.09.2010 08:55
pyszniutka :)
Emilia21 01.09.2010 15:43
znakomite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak