Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraczki 2 sztuka
Kwas cytrynowy Prymat
żurek
śmietana 200 ml
przyprawy
jajko ugotowane na twardo

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony

buraczki obieramy i kroimy w plastry, zalewamy wodą i gotujemy do miękkosci. gdy sa miekkie dajemy szczypte kwasku 9aby zupoa nie stracila koloru), wlewamy odpowiednia ilosc zurku (jak kto lubi) zagotowujem, dodajemy śmietane, doprawiamy do smaku. Podajemy z jajkiem lub ziemniakami, doprawiamy swieżo mielonym pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 05.12.2011 22:37
piekny kolorek
Tika4444 23.08.2011 09:59
fajny barszczyk
Mati13 02.03.2011 12:10
pięknie wygląda:)
Ewa99 14.10.2010 10:06
hmmm z jajkiem to jeszcze czerwonego barszczu nie jadłam . Ale na pewno spróbuje :) ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak