Bigosik

Bigosik

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbsa wędzona

    2 pętka
  • kiełbasa drobiowa

    1 pętko
  • kiełbasa z dziczyzny

    2 pętka
  • boczek

    30 dkg
  • mięso wieprzowe bez kości

    30 dkg
  • udko z kurczaka

    2 szt
  • przyprawa do kurczaka

    1 łyżka
  • przyprawa do bigosu

    2 łyżki
  • kostki rosołowe

    2 szt
  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • ziele angielskie

    do smaku
  • liście laurowe

    do smaku
  • przecier pomidorowy

    1 szt
  • marchewka

    1 szt
  • papryka słodka mielona

    1 łyżeczka
  • Kapusta słodka

    1 średnia
  • kapusta kiszona

    50 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso wieprzowe i drobiowe wraz z kostkami rosołowymi ugotować,następnie pokroić.Pokrojoną słodką kapustę wrzucić do garnka z wywarem powstałym po ugotowaniu mięsa.Dodać przyprawy:do kurczaka,do bigosu,ziele angielskie,liść laurowy,paprykę słodką mieloną Prymat,marchewkę.Całość gotować do chwili,aż kapusta będzie średnio miękka.Następnie dodać kwaśną kapustę oraz pokrojone mięso drobiowe i wieprzowe.Kiełbasę wraz z boczkiem pokroić w kostkę,podsmażyć i wrzucić do garnka z kapustą.Wszystko gotować do chwili,aż oba rodzaje kapusty będą miękkie.Kolejno należy dodać słoiczek przecieru pomidorowego i gotować wszystko na małym ogniu przez 20 min pod przykryciem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (35)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Tomek13

27.08.2011 10:34
lubie bigos

wolochski

12.06.2011 21:12
super

maciek7

16.02.2011 19:52
ja też uwielbiam bigos :)

plocia

10.02.2011 15:15
też ostatnio robiłam i jeden słoiczek trzymam w lodówce

Amira

10.02.2011 01:12
nie ma to jak prawdziwy bigosik :)

agata1722

31.01.2011 16:12
bardzo smaczne

Izabela/bella81

31.01.2011 13:08
pyszności :)

Edyta38

30.01.2011 12:47
palce lizać

wiola28a

26.01.2011 22:17
az zapachniało bigosu :)

annagebalska

24.01.2011 09:17
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat