Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karp z czosnkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

4 roztarte ząbki czosnku
1 łyżka soku z cytryny
½ łyżeczki chilli
Ósemki cytryny(dowolnie) , sól
karp 1,5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: karp z czosnkiem

Oprawionego karpia bez głowy i ogona pokroić na długie dzwonka, ułożyć na dnie garnka, wlać tylko tyle wody, aby zakryła rybę. Gotować na małym ogniu aż będzie miękka. Czosnek wymieszać z sokiem z cytryny, dodać do ugotowanej ryby, ostrożnie wymieszać, zestawić z ognia, przykryć pozostawić przez godzinę. Ostrożnie wyjąć jeszcze ciepłą rybę łopatką do przewracanie mięsa, wyłożyć na półmisek, przybrać zieloną pietruszką i cytryną. Podawać z ziemniakami lub świeżym białym pieczywem. Z wywaru, w którym była gotowana ryba można przyrządzić sos, który podaje się oddzielnie. Tak przyrządzonego karpia możemy podawać na wigilie!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BozenA 22.10.2010 19:02
super
Emilia22 25.09.2010 10:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak