Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki ze świeżych śledzi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bekon 15 dkg
suszone śliwki 10 dkg
margaryna 1 łyżka
pieprz, sól do smaku
śledzie 10 (zielone)

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki ze świeżych śledzi

Śledzie sprawić i odfiletować. Filety posolić, oprószyć pieprzem i odstawić na 30 minut. Śliwki w przeddzień namoczyć, wyjąć pestki, pokroić w paski. Na każdy filet położyć wzdłuż wąski pasek bekonu i 2-3 paseczki śliwki, zwinąć go w rulonik i spiąć wykałaczką. Przygotowane roladki ułożyć w wysmarowanej tłuszczem, żaroodpornym naczyniu, wstawić do gorącego piekarnika i piec ok. 30-40 minut. Podawać z pieczywem oraz surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 15.11.2011 07:43
super
pacpaw 16.03.2011 20:54
wczoraj byłem w rybnym i właśnie pierwszy raz usłyszałem tą nazwę \"śledzie zielone\"
babeczka007 08.09.2010 18:29
smakowite :)
RenataZ-et 01.09.2010 12:23
Ciekawe :)
Margo1 01.09.2010 09:56
Hmm.. nie jadłam ,ale pomyślę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak