Roladki ze świeżych śledzi

Roladki ze świeżych śledzi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bekon

    15 dkg
  • suszone śliwki

    10 dkg
  • margaryna

    1 łyżka
  • pieprz, sól

    do smaku
  • śledzie

    10 (zielone)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie sprawić i odfiletować. Filety posolić, oprószyć pieprzem i odstawić na 30 minut. Śliwki w przeddzień namoczyć, wyjąć pestki, pokroić w paski. Na każdy filet położyć wzdłuż wąski pasek bekonu i 2-3 paseczki śliwki, zwinąć go w rulonik i spiąć wykałaczką. Przygotowane roladki ułożyć w wysmarowanej tłuszczem, żaroodpornym naczyniu, wstawić do gorącego piekarnika i piec ok. 30-40 minut. Podawać z pieczywem oraz surówką.

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwona51

15.11.2011 07:43
super

pacpaw

16.03.2011 20:54
wczoraj byłem w rybnym i właśnie pierwszy raz usłyszałem tą nazwę \"śledzie zielone\"

babeczka007

08.09.2010 18:29
smakowite :)

RenataZ-et

01.09.2010 12:23
Ciekawe :)

Margo1

01.09.2010 09:56
Hmm.. nie jadłam ,ale pomyślę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat