Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt Cioci Ireny :)

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szklanka niepełna
mąka 1 szklanka pełna
proszek do pieczenia 1 łyżeczka :płaściutka\"

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt Cioci Ireny :)

1. Ubić całe jaja z cukrem. Ubijamy dosyć długo(nawet 10 minut) mikserem, aż masa będzie bardzo puszysta
2. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy - delikatnie, najlepiej drewnianą łyżką. Delikatnie, pomału, ale dokładnie
3. Masę przelewamy do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą
4. Formę wsadzamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 1/2 godziny
5. Biszkopt zawsze wychodzi i sam w sobie jest tak pyszny, że zanim się zastanowimy czy i czym go okrasić to... znika:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak