Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z masą Kubusiową

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 9 szt
mąka 9 szt
cukier 9 szt
proszek do pieczenia 1 łyżka
MASA KUBUŚ
sok Kubuś 1 l
budynie śmietnkowe 2 opak
cukier 1 łyżka
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z masą Kubusiową

Białka oddzielić od żółtek, ubić pianę podczas ubijania dodać cukier.

Gdy piana będzie ubita, dodawać po woli żółtka, ocet a na końcu obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.

Delikatnie wymieszać, piec około 25-30 minut w 170 stop.

Po upieczeniu przekroić ciasto na pół by powstały 2 placki.
MASA
Odlać 1,5 szkl soku, resztę soku zagotować z cukrem.
Budynie rozmieszać w 1,5 szkl soku, wlać na gotujący się sok, zagotować mieszając.
Biszkopt przełożyć gotową masą.



Wierzch ciasta posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 27.01.2012 21:41
Jeszcze nigdy nie spotka?am si? z mas? z Kubusia! Co za pomys?! :)
Mirka-Ludomila 01.06.2011 11:10
smaczny
Magdalena1110 09.02.2011 07:31
lubię słodkości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak