Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mortadela w płatkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela 500 g
Kucharek SMAK LATA 1 łyżeczka
ziołowe ziarenka smaku 1 łyżeczka
jajko 3 szt
płatki kukurydziane 200 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
mąka do obtoczenia
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mortadela w płatkach

Mortadelę pokroić na plastry i jeszcze na pół.
Jajka roztrzepać z przyprawą kucharek i ziarenkami smaku.
Płatki połączyć z bułką tartą.
Na patelni rozgrzać olej.
Każdy kawałek mortadeli obtoczyć w mące, następnie w jajku i w płatkach.
Smażyć na złoty kolor z obu stron po około 3 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 11.06.2012 19:29
kiedyś sie to jadło
cukiereczek 27.04.2012 10:51
smacznie
wiola28a 29.08.2011 23:43
pychaaa
ZEWA 24.01.2011 16:29
ja często smażę, chłopaki lubią
SmacznaPyza 24.01.2011 10:54
wieki całe nie jadłam już mortadeli a kiedyś Babcia smażyła...
Justyna223 05.10.2010 13:55
bardzo dobre i szybkie danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak