Biszkopt Cioci Ireny :)

Biszkopt Cioci Ireny :)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    1 szklanka niepełna
  • mąka

    1 szklanka pełna
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka \"płaściutka\"
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Ubić całe jaja z cukrem. Ubijamy dosyć długo(nawet 10 minut) mikserem, aż masa będzie bardzo puszysta
2. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy - delikatnie, najlepiej drewnianą łyżką. Delikatnie, pomału, ale dokładnie
3. Masę przelewamy do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą
4. Formę wsadzamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 1/2 godziny
5. Biszkopt zawsze wychodzi i sam w sobie jest tak pyszny, że zanim się zastanowimy czy i czym go okrasić to... znika:)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

baxiab

06.05.2014 09:08
Jajek - sztuk 4 :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat