Mintaj po Kaukasku

Mintaj po Kaukasku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mintaj mrożony

    pól kg
  • cebula biała

    25 dag
  • seler

    15 dag
  • marchewka

    3 szt
  • sok z cytryny

  • koperek Prymat

  • przecier pomidorowy

    1 szkl.
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zaczynamy od filetów , które na samym początku musimy posypać pieprzem. i solą oraz pokropić sokiem z cytryny. Następnie usmażyć na oliwie. Po wyciągnięciu jeszcze raz posolić i skropić sokiem z cytryny. Cebulę zetrzeć na tarce i podrumienić na oliwie. Seler i marchewkę pokroic w drobną kostkę i dodac do cebuli. Dusic pod przykryciem aż warzywa zmiękną. Dodac przecier pomidorowy i zagotować. Przyprawić solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Posypać posiekany koperkiem. Polać sosem rybę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bietka

01.04.2012 07:23
warto spróbować

Roman5

26.09.2010 19:01
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat