Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos wegetariański

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała
przecier pomidorowy
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat
marchewka
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
olej roślinny

Przepis i sposób przygotowania na: bigos wegetariański

Siekamy kapustę i wrzucamy do dużego garnka. Zalewamy wodą do wysokości kapusty (najlepiej bulionem warzywnym). Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie. Dusimy na małym ogniu. Gdy rozmięknie dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę, podsmażoną cebulę, niewielką ilość oleju ,przyprawę do bigosu oraz przecier pomidorowy i zioła prowansalskie. Wszystko dusimy jeszcze ok. 1 godz. Bigos najsmaczniejszy jest odgrzewany, nabiera wtedy w pełni smak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 08.10.2012 14:26
pyszny bigosik :)
Marta58 21.12.2011 22:40
w końcu bigos dla mojego męża :))
Rogalik 03.09.2011 22:21
dobry
angelika14 03.08.2011 18:52
ciekawy przepis
stokrotka 06.05.2011 09:18
ciekawy przepis
kate.500 05.05.2011 00:11
wygląda bardzo, bardzo apetycznie
marchewka 04.05.2011 23:32
jeszcze nigdy nie jadłam,
irenka 15.04.2011 22:10
coś dla mnie,bez mięsa i wędliny
izapozdro 02.04.2011 17:09
fajny
iknkirke 14.01.2011 19:39
smaczne
zuzanna6 04.09.2010 08:41
fajny przepis.
mamusia1 01.09.2010 16:26
ciekawe!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak