Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa jabłkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka cytrynowa 2 op
słodko kwaśne jablka 1 kg
cukier 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Masa jabłkowa

Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wrzucić do garnka i smażyć na niewielkim ogniu. Dodać cukier i smażyć do rozpuszczenia się cukru. Wyłączyć gaz, dodać galaretki i dokładnie wymieszać. Wykładać na ciasto lekko schłodzoną masę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak