Panga w cieście

Panga w cieście

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • panga

    1 kg
  • mąka

    2 g
  • jajka

    2 szt
  • mleko

    100 ml
  • sól, pieprz

    do smaku
  • kucharek SMAK WIOSNY

    do smaku
  • olej

    do smażenia
  • mąka

    do obtaczania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pangę rozmrozić, umyć i pokroić na kawałki.
Posypać solą, pieprzem, przyprawą kucharek i przyprawą do ryb i owoców morza.
Odstawić na 15 minut.
Przygotować patelnię, nalać oliwę.
Na talerz wsypać mąkę do obtaczania ryby.
Z mąki, jajek i mleka zrobić jednolite ciasto troszkę gęściejsze od naleśnikowego.
Każdy kawałek ryby obtoczyć w mące, następnie zanurzyć w cieście i położyć na gorący tłuszcz.
Smażyć po około 5-7 minut z każdej strony.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

eli_555

14.07.2011 23:19
Wypróbuję,ale z inną rybką.

cukiereczek

02.09.2010 08:35
Ryba zdrowa soczysta i smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat