Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa śliwkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki
mąka ziemniaczana
cukier
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: zupa śliwkowa

Wymyte śliwki ugotować szybka na silnym ogniu, po czym owoce przetrzeć przez sito. Trochę mąki ziemniaczanej rozmieszać z zimną wodą i zaprawić nią zupę, by lekko zgęstniała; dodając do smaku cukru, można też dolać śmietany. Zupę podaje się na zimno lub na gorąco, samą czy też z dodatkiem klusek, grzanek albo ryżu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 01.11.2010 10:31
nie jadłam jeszcze
MAŁGORZATA108 31.08.2010 15:22
Dla mnie owocówka tylko z makaronem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak