zupa śliwkowa

zupa śliwkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki

  • mąka ziemniaczana

  • cukier

  • śmietana

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymyte śliwki ugotować szybka na silnym ogniu, po czym owoce przetrzeć przez sito. Trochę mąki ziemniaczanej rozmieszać z zimną wodą i zaprawić nią zupę, by lekko zgęstniała; dodając do smaku cukru, można też dolać śmietany. Zupę podaje się na zimno lub na gorąco, samą czy też z dodatkiem klusek, grzanek albo ryżu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

01.11.2010 10:31
nie jadłam jeszcze

MAŁGORZATA108

31.08.2010 15:22
Dla mnie owocówka tylko z makaronem.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat