Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka pieczarkowo-serowa z kukurydzą i sosem czosnkowym

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Sałatka smakuje naprawdę rewelacyjnie oraz doskonale sprawdzi się jako dodatek obiadowy lub samodzielna przekąska.

Składniki:

Sałatka:

pieczarki 1 kilogram
żółty ser 200 g
kukurydza 1 puszka
por (biała część) 1 sztuka

Sos:

majonez 5 łyżek
jogurt naturalny 5 łyżek
czosnek 2 ząbki
sól 3 szczypty
sos pieprzowy 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka pieczarkowo-serowa z kukurydzą i sosem czosnkowym

Pieczarki ugotować w osolonej wodzie i po ostudzeniu pokroić w drobną kostkę.
Kukurydzę odsączyć z zalewy, pora pokroić w krążki, a ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Przygotować sos.
Majonez połączyć z jogurtem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę i przyprawami.
Wszystkie składniki wymieszać z sosem oraz ewentualnie doprawić do smaku.
Gotową sałatkę przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.07.2020 21:40
Dobre to jest. Głos oddany.
Bożena Matuszczyk 13.02.2019 11:17
Sałatka zawiera wszystko co ja lubię,moje smaki.Pychotka.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak