Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada drobiowa z kurkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Dziś zamiast roladek usmażonych na patelni, postanowiłam upiec jedną roladę w piekarniku. Rolada wygląda efektownie i bardzo dobrze smakuje.

Składniki:

kurki świeże 300 gramów
filet z kurczaka 400 gramów
cebula 1 sztuka
jajko 1 sztuka
żółty ser 1 plaster
masło do smażenia 4 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
natka pietruszki 3 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada drobiowa z kurkami

Filety z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, dobrze rozbić tłuczkiem do mięsa, oprószyć solą i pieprzem, ułożyć na folii spożywczej.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu.
Kurki oczyścić, umyć, pokroić, dodać do cebuli, razem podsmażyć, doprawić Kucharkiem i pieprzem, ostudzić.
Do ostudzonych grzybów wybić jajko, dokładnie wymieszać.
Wyłożyć grzyby na mięso, na grzybach ułożyć natkę pietruszki i pokrojony ser, zwinąć roladę za pomocą folii spożywczej i zawinąć jak cukierek.
Przełożyć roladę na blachę i piec w nagrzanym do 180 st. piekarniku przez 20 minut, po tym czasie rozciąć folię i piec do zrumienienia mięsa.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 14.02.2019 19:50
Smakowita ta rolada :)
Bożena Matuszczyk 12.02.2019 09:42
Moje smaki, ach te kurki jak ja lubię.Pychotka.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak