Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czerwony barszcz z pulpecikami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki 1/2 kg
narchew 2
kawałek pora
pietruszka
masło 1 łyżka
ziele angielskie
pulpety: filet z dowolnej ryby
bułka 1/2
jajko
cebula biała
koperek
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: czerwony barszcz z pulpecikami

Rybę zmielić wraz z bułką następnie dodać koperek, cebulę i jajko doprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości. następnie przygotować barszcz. Warzywa podzielić na mniejsze kawałki dodać ziele angielskie i ugotować. Doprawić do smaku dodając sól i pieprz oraz ocet. Na końcu dodać masło. Podawać z wcześniej przygotowanymi pulpecikami rybnymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 08.09.2011 07:49
ciekawy
Ewelina45 12.10.2010 09:17
Pychota :)
pacpaw 09.10.2010 17:01
gotuję podobny ale z pulpecikami wieprzowo-wołowymi. Koniecznie muszę wypróbować te z rybnymi.
Margo1 01.09.2010 10:07
Nie jadłam, ale na pewno jest do zrobienia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak