Przepis i sposób przygotowania na: Keran marian, czyli rolowane jajka
Omlet:
Jajka wbijamy do mnie i bardzo dokładnie wymieszać.
Następnie dodajemy cukier sól pieprz wodę pietruszkę i jeszcze raz mieszamy.
Na dobrze rozgrzanej patelni wylewamy porcję masy jajecznej i gdy zacznie się ścinać zwijamy nasz omlet do połowy. Uzupełniamy masą patelnię znowu zwijam i tak do momentu aż braknie nam masy około 3-4 razy w zależności jak gruby będziemy robić omlet.
Smażymy chwilę z dwóch stron i gotowe. Przekładamy na talerz.
Ja swój omlet pokroiłam na 10 równych części i położyłam na sałatce zamiast jajka gotowanego.
Sałatka:
Pół opakowaniu Mix sałat z rukolą
Pół małej papryki pokrojonej w drobną kostkę
3 plastry szynki (szynkowa) pokrojone w dość widoczne paseczki
Kilka pomidorów koktajlowych żółtych i czerwonych
Koperek
Olej rzepakowy
Sól pieprz
Przygotowanie:
Na spód miski układamy sałatę następnie dodajemy szynkę pomidory wszystko doprawiamy i skrapiamy olejem. Na górę układamy nasze jajka. Posypujemy koperkiem i gotowe.