Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona łopatka z prawdziwkami

5.0
(15)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Duszona łopatka z prawdziwkami, pyszne danie obiadowe.

Składniki:

Składniki:

łopatka wieprzowa 400 gramów
cukier palmowy 1 łyżka
olej rzepakowy 1 łyżka
cebula 1 sztuka
ząbki czosnku 2 sztuki
bulion wołowy 1 litr
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe XXL 3 sztuki
prawdziwki 300 gramów
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony XXL 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
woda zimna 100 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona łopatka z prawdziwkami

Plastry mięsa smażymy. Do oleju dodajemy cukier palmowy. Później grzyby z posiekaną cebulą i rozgniecionym czosnkiem.

Następnie zalewamy gorącym bulionem i dusimy godzinę na wolnym ogniu. Po tym czasie dodajemy ziemniaki, dusimy 30 min razem z przyprawami.

Mąkę mieszamy z zimną wodą, dodajemy do potrawy, mieszamy i zagotowujemy.

Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 29.01.2019 23:36
chetnie bym zjadła takie mięsko z grzybami
bietka 28.01.2019 19:59
Łopatka z prawdziwkami na pewno jest pyszna :)
Babeczka35 28.01.2019 14:20
Smaczne danie na obiad.
Basiliana 28.01.2019 12:15
Danie wygląda pysznie, mięso na pewno wyszło kruche i miękkie, dzięki długiemu duszeniu.
Bożena Matuszczyk 28.01.2019 09:52
Bardzo smaczne ,apetyczne danie.;)
ben-ka 28.01.2019 09:42
Smaczne danie obiadowe.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak