zupa z kapusty włoskiej

zupa z kapusty włoskiej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 40 dag kapusty włoskiej

  • 3 dkg mąki

  • 20 dkg kiełbasy

  • 0,1 litra śmietany

  • kminek

  • sól

  • tłuszcz

    3 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować i dusić w gorącym tłuszczu. Posypać mąką. Po uduszeniu zalać wodą i dodać pokrojoną w plasterki kiełbasę. Do smaku przyprawić solą i kminkiem. Gdy składniki będą miękkie dodać śmietany. Gotować jeszcze przez chwilę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat