Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka kokosowe z fasoli
Olej kokosowy rozpuścić.
Do miksera wrzucić fasolę, miód masło, orzechowe, olej kokosowy, mąkę, wanilię i sól. Miksujemy do połączenia się składników. Dodać sodę i ponownie miksujemy.
Przełożyć masę do miski, wrzucić wiórki kokosowe i wymieszać dokładnie, by składniki się połączyły.
Za pomocą łyżki wykładać masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (1 ciasteczko - ok. 1 łyżka masy), zwilżoną dłonią lub łyżka lekko spłaszczyć ciasteczka i posypać zmiażdżonymi orzechami.
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 15-20 min. Ciasteczka są gotowe, gdy nabiorą złoto brązowego koloru.
Upieczone ciastka zostawiam do ostygnięcia.
SMACZNEGO