Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i oliwkami

5.0
(24)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
  • Lekka, ale pożywna sałatka z tuńczykiem, pomidorkami, jajkiem i oliwkami. Filety z anchois dodają zdecydowanego smaku tej potrawie. 
  •  
  •  

 

  •  

Składniki:

tuńczyk 200 g
mix sałat 1 opakowanie
jajka ugotowane na twardo 4 szt.
anchois 8 szt.
pomidorki koktajlowe 10 szt.
cebula czerwona 1 szt.
oliwki zielone 1 duża łyż.
oliwki czarne 1 duża łyż.
kapary 1 duża łyż.
Sos sałatkowy francuski vinaigrette Prymat 1 opakowanie
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i oliwkami

Przygotować składniki. Sos przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i odstawiamy do lodówki.

Mieszankę sałat wykładamy na półmisek, następnie układamy połówki jajek, tuńczyka, cebulę, pomidory i fileciki z sardeli (anchois). Przed podaniem dodajemy sos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Basiliana 29.01.2019 17:15
Robię podobną sałatkę, ale bez anchois. Jest bardzo smaczna, a z filecikami pewnie nabiera wyrazistego aromatu.
Babeczka35 27.01.2019 18:20
Idealna na sycącą kolację :)
bietka 25.01.2019 18:27
Smakowita sałateczka :)
Bożena Matuszczyk 25.01.2019 11:00
Lubię tuńczyka więc i ta sałatka jest dla mnie bardzo smaczna.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak